Cilekli Gofret
Gofretler harikaydi birde böyle mevsim meyvalari ile yapilinca tadina doyum olmadi. Gecen persembe grubumla gittigimiz ciftilkde kahvenin yaninda aldigimiz cilekli ve ahududulu gofretleri dün aksamda evde sicak sicak kendimde yapip, cocuklara ve ziyarete gelen damadimiza ikram ettim. Herkes cok begendi, tek tek yapildigi icin tek tekte sicak sicak ikram etmek gerekiyordu. Malesef kendi yaptigimin resmini cekemedim bu gittigimiz yerdeki gofretin resimleri.
Ama benimkide aynisi oldu ve hatta dahada nefisti, miss gib bir lezzet ve gofretlerde gevrek ve citir citir oldu.
Gofret Malzemeleri:
200 gr yumusak Tereyagi
4 Yumurta
160 gr Seker
1 fiske Tuz
1 yemek kasigi Limonsuyu
1 pak. Vanilya sekeri
1/2 pak Kabartma tozu
125 ml asitli Madensuyu
250 gr Un
50 gr Nisasta
Üzerine:
500 gr Cilek ve Ahududu
Pudra sekeri
500 gr Krem Santi
Yapilisi:
Seker ve yumurtalar krem halini alincaya kadar cirpilir. Icine yumusak tereyagi ve vanilyasekeri ve bir fiske tuz eklenerek cirpmaya devam edilir. Limonsuyu, Madensuyuda ilave edilir. En son un, nisasta ve Kabartma tozu da eleyerek karistirilir. Bu karisimdan yaklasim 8-10 tane Gofret cikmaktadir. Gofret makinasi isitilir. Bir kepce kadar bu karisimdan icine aktarilip düzeltilir ve agzi kapatilarak kizarana kadar pismesi saglanir.
Pisen gofret hemen mutfak mendili yayilmis tabaga alinir. Bir iki dakika yeni gofret hamuru pisirilmeye konulana kadar bekletilir. Sonra servis yapilacak tabaga alinip üzerine dilmlenmis cilek veya ahududu eklenir, pudra sekeri meyvalarin üzerine elenir. Meyvalarin üzerine bolca krem santi de sekili olarak ilave edilip, hemen servis edilir. Gofret sicak meyva ve Krem santi soguk olarak nefis bir tad olacaktir.
Afiyet olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder