5 Ağustos 2008 Salı

Erikli Pasta

Not: Malesef bir kac gündür bu blogda beni mahvetti. Önce blog ingilizce oldu, bir türlü, almanca veya türkceye alamadim. Sonra dün öglene dogru baktim ki kendiliginden düzelmis. Bu gün sabah baktigimda bana 5 yorum yaszilmis, onayladim geri bloguma döndügümde bu erikli pastam yoktu, yorumlar da yok oldu. Gönderiler girip erikli pastayi bulup tekrar yayinladim ama bu defada yotumlar kayip, ne yapacagimi bilmiyorum. Yorumlarimi nerden bulacagimi bilen varmi. Pervin-Tahtakasik yazmisti diyerlerini sinirden hatirliyamiyorum da....7.9.08

2. Not: Kaybolan yorumlarim bu gün geri gelmis!!! Ne hikmet se. Ama hala biri kayip, bir yorum araniyor....
Esimin cok sevdigi pastalardan erikli pastayi yaptim, nefis olmustu.
Eski is arkadaslarimada kurs yerine götürerek ikram ettim, onlarda cok begendiler. Okullar tatil ama büro isleri icin onlar hala calisiyor, bende onlari arada ziyarete gidiyorum. Haftayada yine pasta yap seni bekliyoruz diyorlar::))

Malzemeleri:
3 Yumurta
150 gr Seker
125 gr Margarin (ben sivi aycicegi yagi kullandim)
1 pak Vanilya sekeri
1/2 Kabartma Tozu
200 gr Un
1/2 Limon kabugu rendesi
1 y.k Limonsuyu
1 fiske Tuz

Üzerine:
400 gr siyah Erik, Mürdüm erigi
2-3 y.k file Badem
Pudra sekeri

Yapilisi:
Seker, yumurta ve tuz mixer ile cirpilir. Yag da ilave edilerek krema haline gelene kadar devam cirpilir. Elenmis un ve karbonat karisimi eklenir, vanilya sekeri, limonkabugu rendesi ve limon suyu da ilave edilerk karistirilir ve dikdörtgen veya yuvarlak tepsiye 1 cm kalinlikta yayilir. Üzerlerine cekirdekleri cikarilmis ve 4e bölünmüs erikler dip dipe dizilir, Üzerine bademler serpilir. Önceden 175 dercede isitilmis firinda 30 dakika pisirilir. Firindan alinica üzerine pudra sekeri elenir. Sicak veya soguk servis yapilir.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder