25 Nisan 2009 Cumartesi

Saray Tatlisi


Bu nefis Saray tatlisini sagolsun Gülsevil arkadasim kizimin dügün günü eve gelen misafirlerim icin bir tepsi su bögregi ve bu Saray tatlisindan yapip bana getirmisti. Tüm evde ki misafirlerim ve bizler cok begendik. Hemen tarifini arkadasimdan aldim ve gördügünüz gibi bende denedim, cok nefis oldu. Denegen arkadaslar hep tarif istediler.
Simdide sizler icin cok basit ve harika bir lezzeti sizlerle paylasmak istiyoru. Ayrica Gülsevil arkadasimada buradan tekrar cok tesekkür ediyorum.

Saray Tatlisi
Malzemeleri:
5 veya 6 Yumurta (yumurtanin büyüklügüne göre degisiyor)
1 su bardagi Seker
1,5 su bardagi Un
1 paker Vanilya
1 paket Kabartmatozu

Serbeti icin:
3 su bardagi Seker
3 su bardagi Su
1 tatli kasigi Limonsuyu

Arasi icin:
2 kutu sivi Kremsanti
1 Vanilya

Üzerine:
Hindistan Cevizi rendesi (ben badem kiriklari serptim)

Yapilisi:
Bir cirpma kabina yumurtalar kirilir (ben 5 Yumurta kullandim).
Yumurtanin icine seker eklenir ve elle cirpilir (Bu tatlinin özelligi hamuru elle cirpmaktir sakin mixer kullanmayiniz).
Un, kabartmatozu ve vanilyayida ekliyerek elle cirpmaya devam edin.
25-30 cm capinda bir firin tepsisi hem yaglanip hemde unlanir. Hamuru icine aktarilarak önceden isitilmis 170 derecedeki firinda 20 dakika pisirilir. Pisen kek iliyinca keki ortadan ikiye kesilir. Tabanina vanilya ile cirpilmis kremsanti sürülür. Diger kati üzerine eklenir. Diger taraftan 3 bardak seker, 3 bardak su ve limonsuyunuda ekliyerek serbeti kaynatilip sogutulur. Kek ve serbet ikiside soguyunca kekin üzerine serbeti kasik kasik dökülür. Üzerine bol hindistan cevizi rendesi serpilir.

Not: Arkadasim bol hindistan cevizli yapmisti, ama benim evde cocuklar sevmiyor diye badem kiriklari serpistirdim, sizler istege göre hazirliyabilirsiniz.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder