24 Kasım 2009 Salı

Hayirli Bayramlar!

Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı, yuvanız bereketli olsun...


                Saray Helvasi


Malzemeleri:

1 su bardagi irmik,
100 gr. Tereyagi,
1 su bardagi cig kaymak, 200ml (Sahne)veya süt de olabilir
1/2 su bardagi Ceviz,
2-3 yemek kasigi Fistik,
Tarcin,
1-1,5 su bardagi seker
(az sekerli sevenler icin 1 bardak seker kafi)

1 su bardagi su

Yapilisi:
Bir tencereye tereyagi alinip eritilir, icine irmik ilave edilerek 10 dakika kisik ateste kavrulur, diger taraftan seker ve su baska bir tencerede 5 dakika kaynatilir. Kavrulan irmigin icine serbet aktarilir ve hizlica bir karistirili daha sonrada cig kaymak ilave edilerek kaynamasi saglanir, cevizler ve fistiklar ilave edeilerek agzi kapatilar. Cok kisik ateste 2-3 dakika pisirilir ve sonra ocaktan alinip dinlenmeye birakilir. 5 dakika sonra tabaklara alinip, üzerine tarcin serpilerek servis edilir.


Not: Saray Helvasini arsivimden tekrar yayinliyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder