4 Ocak 2010 Pazartesi

Elmali Pasta


Elmayi Pastada sevenler icin siddetle tavsiye edecegim, yeni yilin ilk tarifini bu nefis elmali pastamla aciyorum.
Bu tarifimi 51.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE japoncekirdegi arkadasima yolluyorum, canim etkinliginde kolayliklar dilerim.
Elmali pasta

Malzemeler:
Hamur icin:
100 gr şeker
2 yemek kaşığı soğuk su
75 gr tereyağ
1 yumurta
bir fiske Tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un

Elmali ic icin:
4-5 iri elma
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardagi elma suyu
3 y. k. şeker
2 paket vanilyalı puding

Kreması için:
500 gr labne
50 gr yumuşak tereyağ
3 y.k. pudra şekeri
2 kutu sivi krem şanti

üzerine damla çikolata
Hazırlanışı:
(28 cm'lik kelepçeli kalıp)
Elmaların kabukları soyulup,dilimlenip tarçını serpiştirilir.

Pudingler bir kase içersine boşaltılıp, üzerine 200 ml elma suyu dökülüp,
iyice karıştırılır.
Kalan elma suyu,şeker bir tencereye konulur.Kaynama aşamasında puding
içersine dökülüp,katılaşana kadar pişirilir.
Tencere ocaktan alınıp, elmalar içersine boşaltılıp, karıştırılıp, ılıması
bekletilir.
Pasta kalıbi yağlanıp bir tarafta birakilir.
Hamur malzemeleri ile hamur yogrulur ve kalıbın içine ve kenarlarina yayılır.
Elmalar hamurun içersine dökülüp, 175 c de yaklaşık 45 dakika pişirilir.
Pisen elmali pasta sogutulur.
Krem santi cirpilir, koyulasinca pudra sekeri ve yumusak tereyagi eklenir daha sonrada Labne peynir eklenerek cirpilir.
Soguyan elmali pastanin üzerine kelepcesi cikarilmadan serilir ve üzerinede damla cikolatalar serpilir. Buz dolabinda en az 3 saat bekletildikten sonra servis yapilir.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder