Bu tarifida arkadasim Nursen`in Yemkteyiz etkinliyine gönderiyorum ve basarilar diliyorum.
Bu mini bögrekleri anlamli bir gün icin hazirladim ve yiyenlerin cok begenisini aldim. Schleswig Holstein Günü (Schleswig Holstein Tag) icin hazirladigim bu böreklerim, 3 yil önce yaptigimiz Integration projesinin müthis bir ses getirmesi, katilan 12 türk arkadaslarimin ve 12 alaman arkadaslarimin bu projeye verdigi katki ve renk bir kitap olarak cikti. Alaman ve türk yemekleri ayrica bir yillik projede yaptigimiz tüm gezi ve kültürel ve dini etkenliklerimiz bu kitapda mevcut. Son sayfasinda ise 17 kisilik bu grup arkadaslar ile gittigimiz Istanbul gezimiz, simdiye kadar esine cok nadir rastlanan bir proje olarak yanki uyandirdi.
iste bu eyalet gününde bizde (Buttercrem und Börek)"Teryagili krema ve Börek" adli kitabimizi tanittik ve sattik. Tabi kitabin adi böyle olunca, böreklerde tadimlik olarak ikram etmek mükemmel oldu.
Ben Scleswig Holstein Günü etkinliginde durdugum müddetce 7 kitap imzaladim ve sattim (projenin de yöneticisi oldugum icin, kitaba imza atmam benden istenid), diger arkadaslarda bu kitabimizdan sattilar.
Ayrica kitabimiz, SH eyaletinde kitapcilarda, ve duyanlar baska eyaletlerden de sparis vererek satin aliyorlar. Daha evelde bu kitabimiz hakkinda yazmistim, ayni hiz ile kitabimiz meraklilarin dikkatini cekmeye devam ediyor. Bu arada NDR televiziyonuna davet edildik, almanlarin baskani Sigrid ile ben gidecegiz. Ne gibi bir yayin olacak su anda hic bilgim yok, gelismeleri bildirecegim.
Simdi sizlere bu böreyin tarfini veriyorum.
Pataesli Mini Börekler
Malzemeleri:
1 paket Milföy Hamuru
3 haslanmis ve catalla ezilmis Patates
1 Sogan
1 yemek kasigi Dereotu ince kiyilmis
Tuz, karabiber, kirmizi biber
1 Yumurta sarisi
Susam
Yapilisi:
15 cm lik karelere kestigim acilmis Milföy hamurunu biraz oklava ile inceltim.
Ezilmis patates, sogan, dereotu ve baharatlari karistirarak icinin harcini hazirladim.
Hamurlarin üzerine bu icten yeterince yayarak genis taraftan baslayarak rulo yaptim ve 1,5 cm kalinliginda dilimlere kestim. Yagli kagit yayilmis firin tepsisine dizdim ve üzerlerine yumurta sarisi sürüp, susam serpeledim.
170 derecedeki firinda 10-12 dakika kadar pisirdim.
Hamurlar cok mini hazirlandigindan baya ugrastirici oldu.
Zamani bu ugasiyi göze alarak ayarlamanizi tavsiye edecegim.
Afiyet Olsun!
Not: Schleswig Holstein Eyalet Günün Fotolarina burdan bakabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder