30 Ocak 2011 Pazar

Acma ve mini pizzalar

Grip virusunun yenisine yakalanan ben corba yapmaya devam ediyorum, ama fotograf makinamin kizimda olmasindan fotograf cekemiyorum.
Ama sizlere albümümde sira bekleyen, acma ve mini pizzayi paylasmak istiyorum.
Ikizlerinannesi arkadasim Ayse den görüp bu pizzalari kendime göre ufak tefek degisiklik yaparak yapmistim, bu nefis atistirmaliklari yayinlamak kismeti simdiymis, buyurun....

Malzemeleri:
1 su bardagi ilik Süt
1 su bardagi ilik Su
1 yas maya (40 gr)
1 yemek kasigi Seker
1 yemek kasigi Tuz
1 su bardagi sivi yag
2 yumurta (sarisi üzerine sürmeye)
aldigi kadar un

Pizza icin:
Domates, biber ve zeytin dilimleri
Kasar Peyniri

Acmanin arasina:
Tereyagi
Cörekotu

Yapilisi:
Yukarda verilen hamur malzemeleri ile önce ilik suda maya ezilir. Süt, seker ve tuz da ilave edilir. Diger malzemeler de eklenerek un yardimi ile yumusak bir hamur hazirlanir. Güzelce yogrulan hamur 20 dakika üzeri kapali olarak ilik bir ortamda mayalandirilir.
Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar alinarak yaklasik 15 -20 tane acma hazirlanir. Her hamur 20 cm capinda acilir üzerine tereyegi sürülüp rulo yapilir ve kendi etrafinda salyangoz gibi kivrilir tepsiye yerlestirilir.
Pizza icin yine kalan hamurla ceviz büyüküyünde alinir ve masa üzerinde 10cm capinda elle bastirilarak acilir. Tpsiye dizilir ve üzerine dilimlenmis domates, biber ve zeytin parcalari konularak kasar peynir serpilir.
Acmalarinda üzerine yumurta sarisi sürülür ve cörekotu serpilerek önceden isitilmis 200° firinda 20 dakika pisirilir.
Afiyet şifa olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder