12 Şubat 2012 Pazar

Aylüb Tatlisi


BU TARİFİMİ, 72 PORSELEN DEMLİK ÇAY SOHBETİ ETKİNLİĞİNİN YAPAN EV SAHİBİ,
guloannemutfakta
Arkadasima bol katilimli bir etkinlik diliyorum, sevgiler!
Aylüb Tatlisi

Malzemeleri:
4 su bardagi Süt
1/2 su bardagi Irmik
2 Yumurta
2 paket Vanilya

Üzerine:
Bir kavanoz Visne
2 yemek kasigi Nisasta
4 -5 yemek kasigi Seker

Istege göre:3 Paket Kremsanti
2 paket Kremsanti sertlestirici
2 paket Vanilya

üzerine istenen garneturler fistik, cikolata

Yapilisi:
Süt ve irmik tencereye alinir ve sürekli karistirilarak pisirilir.
Pisen karisim puding kivamina gelince icine 2 yumurta kirilir ve cabucak el cirpma mikseri ile cirpilir ve Vanilyalarda ilave edilerek, sadece bir kere kaynadigi görüldügünde ocaktan alinir.
Kullanacaginiz bir bor cam soguk su ile calkalanir ve islak olarak pisen irmikli puding icine aktarilir.
Daha sonra bir tencereye visneler ve seker alinir ve ocak acilir. Bir kasede 2 yemek kasigi nisata bir iki kasik soguk visne suyu ile ezilir ve kaynamaya baslamak üzere olen visnelere karistirilarak ilave edilir.
Devamli karistirilarak karisim puding kivamina gelince ocaktan alinir ve irmikli tatlinin üzerine yayilir.

Soguyunca üzerine cirpilmis kremsanti eklenir.
Tatli strec gecirilerek buzdolabinda 2-3 saat veya 1 gece sogutulur.
Ikaram edilecegi zaman dilimlere kesilerek servis yapilir.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder