27 Nisan 2012 Cuma

Aglayan Kek

Bu nefis tarifimi de pastaeli nin "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine yoluyorum, arkadasima kolay gelsin.
Teyzemin yapip bizlere sundugu bu nefis Aglayan keki sizlerle paylasmak istiyorum.
Malzemeler: 
4 Yumurta
3 fincan Şeker
3 fincan Un
1,5 çorba kaşığı Kakao
1 fincan Süt
1 paket Kabartmatozu
 Üzerinin malzemesi: 
 1 su bardağı Süt
 Sos mazemesi:
 1 su bardağı Süt
1 çorba kaşığı Un
1 su bardağı Su
1 çorba kaşığı Kakao

Yapılışı:
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpılır. Sonra 2 çorba kaşığı sütü ve kakaoyu ilave edilir. Biraz daha çırptıktan sonra unu konup tekrar çırpılır. En son kabartma tozunu konup çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye boşaltıp 175 derece ısıtılmıs fırında 30 dakika pişirilir, sonra hemen sıcak kekin üstüne 2 su bardağı sütü her yerine gezdirerek aktarılır. Sonra soğumaya bırakılır.
Sosu için malzemeler bir tencereye alınıp karıştıra karıştıra pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kekin üstüne yayılır. En sonda hindistancevizi ve fıstık içi serpilerek soğumaya bırakılır ve dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder