Malzemeleri:
1 çay bardağı Bulgur,
2 Domates,
1 Biber,
1 Soğan,
1 demet Isırganotu,
4-5 yemek kaşığı Zeytinyağı,
Tuz,karabiber,
Yapılışı:
Soğan soyulup yemeklik doğranır. Zeytinyağı Tencerede ısıtılıp şnce soğan daha sonra doğranmış biber eklenip kavrulur. Sonra Dogranmış dometesler eklenerek sulanana kadar kavrulur. 1 su bardağı su eklenip kayanatılır ve bulgur ve baharatlar eklenir suy çekmeğe yakın yıakanmış, yaprak yaprak kısa saplı ısırgaanlar eklenır ve az bir pişirilir ve ocak kapatılarak 5-10 dakika demlendirildikten sonra tabağa alınıp servis yapılır.
Afiyet Olsun!
Not: Senede en az bir kere ısırgan otu yenilmesi sağlık açısından tavsiye edilmiştir.
Bu güzelikleri bize sunan Allahıma şükürler olsun, her bir çiçeğin ayrı rengi ayrı şekli ve kokusu, bitkilerin ayrı tadı ve şifası var ama hepsi aynı topraktan.
Bu geçirdiğimiz harika gün için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder