9 Ekim 2008 Perşembe

Kahke

Ramazan Bayraminin vazgecilmezlerinden olan Kahke`nin Gaziantep ve Kilis de özel bir yeri vardir. Iste bende bayramdan bir gün evel misafirlerim icin halis Zeytinyagindan yaptigim Kahkeyi sizlerle paylasiyorum.

Ayrica bu Kilisin Kahke sini Arkadasim annekizmutfaktayiz PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 27 etkinligi icin yolluyorum, arkadasima kolayliklar diliyor,
daveti icinde tesekkülerimi iletiyorum.


Malzemeleri:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı yoğur veya süt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 fiske tuz
aldığı kadar un
1/2 c.kasigi Mahlep
1 c. kasigi cörek otu

1 yemek kaşığı mayana (Anason) çekilmiş
1 fincan siyah susam (kabuklu susam)


Yapilisi:
Malzemelerin hepsi bir kapta karıştırılır. Un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklıkta bir hamur elde edilir,ceviz veya daha küçük parçalar halinde bölünerek simit şekli verilir.
175 derece fırında 15-20 dak. pişirilir.
Afiyet olsun
!

NOT: Cok acil PATATES`LI tatli, pasta tarifi ariyaorum, türk tarifi olmasi gerekiyor, duyan duymayana iletsin, böyle bir tarifi olan lütfen bana ulastirsin. Tatli türü bir tarif yoksa Türk yemeklerinden patatesli bir tarife ihtiyacim var. Cünkü projemin gelecekteki konusu, patates. Tüm alman ve yabancilar, ellerindeki Patates tariflerini getirecekler. Bende de bir kac tarif var ama acaba sizlerde daha degisik tarif varmi diye arastirma yapmak istedim, beni haberdar ederseniz sevinirim, tesekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder