2 Ekim 2008 Perşembe

Patlican Kebabi

Bu gün sizlerle Internasyonal Kültür Haftasinda yaptigimiz Patlican kebabini paylasacagim.
Bu etkinlik ile ilgili yazim icin diger sayfam olan maharetler´e buyurun.
Malzemeleri:
6 Patlican
750 gr Kiyma
5 Domates
5 sivri Biber
3 Sogan
1 yemek kasigi Domates Salcasi veya 1 su bardagi Domatessuyu
Tuz, karabiber

Yapilisi:
Patlicanlar yikanir basinin göpcügü kesilir ve patlicanlar boyuna 3-4 cm kalinliginda halkalara kesilir. Tepsiye alinir üzerine tuz ve biber serpilip, silkeliyerek her tarafinin baharatlanmasi saglanir.
Kiyma tuz ve karabiber yardimi ile yogrulur ve kiymadan ceviz büyüklügünde parcalar alinir el sulanarak kögte gibi sekillendirilen kiyma firin tepsisine bir patlican bir köfte olarak dizilir. Sogan basi kesilip soyulur ve dörde bölünür, et ve patlicanlarin arasina yerlestirilir. Domates büyüklügüne göre 4e, 6 veya 8e bölünür, biberde ayni sekilde 3 veya dörde kesilir ve patlican ve etlerin kenarlarina dizilir.
225 derecede isinmis firinda 30 dakika pisirilir. Bir bardak su icinde domates salcasi ezilir veya domatessuyu patlican kebabinin üzerine gezdirilerek aktarilir, devam 15 dakika daha pisirilir. Son 10 dakika da tepsi Alaminyum folye ile kapatilir ve pisirilir.
Pilav veya yufka ekmegin yaninda servis edilir.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder