8 Şubat 2009 Pazar

Kruvasan


Alman ve yabanci bayanlarla yaptigimiz uyum projesi konulu, kültürel bilgi alisverisli toplatimiz devam ediyor. Bu toplantiya Mine arkadasimizin getirdigi nefis Kruvasanlari sizler icin kareleyip burada tarifini sizlerle paylasiyorum.
Mine arkadasim bu böreklere "Kuru Hasan" isimini takmis, onuda burda belirtmemi istedi....
Nefis bir lezzet olmustu, ayni tarifi daha evel Derya arkadasim da yapmisti ve ben yine buraya eklemistim, yenilemek istedim.
Malzemeleri:
2 tatli kasigi Seker
1 maya (40 gr)
2 tatli kasigi Tuz
2 su bardagi ilik Süt
1 paket Kabartmatozu
1/2 su bardagi Siviyag
aldigi kadar Un
2 yemek kasigi yumusak tereyagi
2 yemek kasigi Margarin

icine:
100 gr rendelenmis Peynir

Üzerine:
1 yumurta sarisi

Yapilisi:
Seker, süt ve maya karistirilir, 10 dakika dinlendirilir. Sonra icine, siviyag, tuz, kabartmatozu ve un da azar azar ilave edilerek yumusak bir hamur elde edilir. Hamur 16 parcaya ayrilir. Margarin ve teryagi eritilip her hamur tabak büyüklügünde acilip üzerlerine eritilmis yagdan sürülür ve 8 li iki ayri grup yapilir. Birinci sekizli gurppun üzeri elle bastirilip oklava ile tepsi büyüklügünde acilir. Acilan bu hamur ortadan dörede bölünür, her parcada ayrica 3 e bölünür ve 12 parca ücgenler elde edilir. Her birinin genis tarafina peynir rendesi konulup sariliarak rulo yapilir. Hepsi böylece rulo yapildiktan sonra diger ikinci 8 li grupda ayni sekilde hazirlanir. Tepsiye dizilir. Tepsi bir plastik posete gecirilerek, 2 saat mayalandirilir. Sonra posetten cikarilmis tepsinin icindeki hamurlarin üzerine cirpilmis yumurta sarisi sürülür. 170° deki isinmis firinda alti ve üstü kizarana kadar yaklasik 30 dakika pisirilir.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder