24 Şubat 2009 Salı

Peynirli Irmik Helvasi


Bu harika peynirli helvayi annem cok güzel yapar. Baharda alinan taze tuzsuz peynirden, yemekten sonra sicak sicak Peynirli helvanin tadina diyecek yoktur. Burda da ne kadar annemin yaptigina benzemezsede ben Mozzarella peynirinden yapiyorum. Bazi cinsleri helva iliyinca lastik gibi olsada bazi cins Mozzarellalar daha güzel tellenerek sünüyor ve nefis bir tad ortaya cikiyor. Iste size annemden ögrendigim nefis Peynirli Helvayi bu gün yayinliyorum, cünkü yarin annem Almanya ya bize geliyor cok sevincliyim.

Malzemeler:
1 su bardagi Irmik
100 gr Tereyagi
1,5 veya 2 su bardagi Seker
4 su bardagi Su
100 gr taze tuzsuz Peynir
Üzerine:
Tarcin ve fistik

Yapilisi:
Tereyagi tencereye alinir. Irmik ilave edilerek tane tane olana kadar kavrulur, hafif rengi pembelesebilir.
Diger tarafta Tencerede su ve seker 10 dak. kaynatilir. Kavrulan irmik sekrli suyun icine aktarilir. ocak kisilarak bir iki
tasim karistirilir ve 2-3 dak. ocakta karistirlarak pisirilir. Dilimlenmis peynir ilave edilir ve peynir irmigin icinde tel tel olana kadar karistirilir. Sonra ocaktan alinip, 5-10 dakika agzi kapali tencerede dinlendirilir.
Hemen tabaklara alinir üzerine fistik ve tarcin ilavesi ile servis yapilir.

Peynirli Helvayi yerken peynirin esnekligine güzelligine bakin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder