Malzemeleri:
1 Maya
1 su bardagi Ilik Süt
1/2 su bardagi ilik su
1/2 su bardagi Yogurt
1/2 su bardagi Siviyag
50 gr Tereyagi yumusak
2 Yumurta (bir sarisi üzerine)
1 su bardagi rende beyaz Peynir
1 demet Dereotu ince kiyilmis
1 y.k. Tuz
Aldigi kadar Un
üzerine Susam
Yapilsi:
llik su ile maya eritilir. Diger tüm malzemeler eritilmis mayaya katilarak yumusak bir hamur hazirlanir. Hamur üzeri ötülü olarak mayalndirilmaya birakilir. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar koparilarak yumaklar yapilir ve tepsiye dizilir. Tüm hamur bitince yumurta sarisi cirpilarak yumaklarin üzerine sürülür ve susam serpilir.
225° isitilmis firinda 25-30 dakika pisirilir.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder