27 Haziran 2009 Cumartesi

Lebeniye


Lebeniye ile Bulgur Pilavi da kendi basina bir yemek olur, kisin kur sogan ve tursu ile yazin ise yesil sogan ve yesil biberile harika olur.
Ama biz ev halki Lebeniyeyi yanliz corba olarak da yemegi cok seviyoruz. Benim cocuklariminda bu corbayi eti az olunca bayilarak yiyorlar iste tarifi.
Malzemeleri:
1 cay bardagi Pirinc
5 su bardagi su
1 su bardagisi et suyu
1 su bardagi kemikli koyun eti ile haslanmis nohut
ve bir kase ufak et parcalari
500 gr Yogurt
1 yemek kasigi un
1 yumurta
1 yemek kasigi kuru Nane
Tuz

Yapilisi:
5 bardak su tencereye alinir pirincde yikanarak tencerdeki suya eklenerek pirincler yumusuyuncaya dek pisirilir.
Diger taraftan kemik ve nohut haslanir. Kemiklerin eti kücük parcalara dogranir, nohutlar ve 1 bardak et suyuda birlikte pisen corbaya eklenir. Corba bir tasim daha kaynatilir. Diger tarafta bir kaseye yogurt alinir icine bir kasik un 1 yumurta kirilir ve tuz eklenir. Güzelce cirpilir ve kaynamakta olan corba karistirilarak bu yogurt eklenir. Karistirma islemi corba tekrar kaynayana dek devam edilir eger corba kayniyorsa, üzerine nane eklenir ve ocaktan alinir.
Yogurtlu corbalarda yogurt ve corbanin malzemeleri bir birleri ile bütünlesene kadar karistirilmasi gerekir. Corba pistikten sonrada tencerenin agzi kapatilmamasi gerekir. Tencerenin kapagi ile kapanmasi corbanin yogurdunun kesilmesine sebep olabilir.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder