Malzemeleri:
250 gr yumusak Tereyagi
250 gr Seker
2 pak. Vanilya
4 Yumurta
1 Limon kabugu rendesi
350 gr Un
1 pak. Kabartmatozu
1,200 gr Mürdün Erigi
60 gr Galeteunu
1 cay kasigi Tarcin
Yapilisi:
Tereyagi ve seker, krema haline gelinceye kadar cirpilir, icine yumurtalar ilave edilerek devam cirpilir. Un, 1 vanilya, limon kabugu rendesi ve kabartma tozuda ilave edilerek iyice karistirilir.
Yaglanmis firin tepsisine alinip yayilir. Cekirdekleri cikarilmis ve 4 de dilimlenmis erikler hamurun üzerine araliksiz dizilir. En son galete unu, 1 vanilya ve tarcin karistirilarak eriklerin üzerine serpistirilir. 175° firinda 35 dakika kadar pisirilir. Turbo firinlarda 25 dakika dahi yeterli olabiliyor, onun icin herkes kendi firininin ayarini ve zamanini kendisine göre ayarlamasi gerekiyor.
Tip: Pisen erikli pasta kre, santi ile ikram edilirise harika oluyor.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder