14 Ekim 2010 Perşembe

Fıstıklı ve Haşhaşlı Çörek (Açma)


Nefis bir lezzet olsun diye fıstık ve haşhaş ikilisini bir arada kullandım. Sonuç harika, deneyin sizde beğeneceksiniz.
Malzemeler:
1 çay bardağı Ayçiçeği yağı
1 çay bardağı Şeker
1 su bardağı ılık Süt
1 su bardağı ılık Su
1 Maya
1 çay kaşığı Tuz
aldığı kadar Un
İçine:
1 çay bardağı haşhaş ve sıvıyağ karışımı
1 çay bardağı Fıstık içi

Üzerine:
1 Yumurta
1 y.k. Süt

Yapılışı:
Ilık suda maya ezilir. Diğer tüm malzemeler de karıştırılarak un ilavesi ile yumuşak bir hamur yoğrulur.
Hamur yarım saat kadar mayalandırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak, her parça yaklaşık 20 cm çapında elle veya merdane ile açılır ve içine önce sıvıyağlı haşhaş sürülür ve sonra fıstık serpelenir.
Hamur rulo halinde sarılır ve iki ucundan bükülerek şekil verilir.
Tepsiye dizilerek mayalandırılır ve üzerine yumurta ile çırpılmış süt sürülür ve 20 dakika, 175 derecedeki fırında altı üstü altın renginde kızartılır.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder