9 Ekim 2011 Pazar

Patlican Tursusu


Malzemeleri:
1 kg kücüklerinden Patlican
5 dis Sarmisak
2 olgun Domates
1 sivri Biber
1 demet Maydanoz
Tuz ve Elma Sirkesi
Yapilisi:
Patlicanlarin göpcükleri koparilarak ayiklanir ve yikanir sonra bir yanlari uzunlamasina 2 cm derinliginde bicakla yarilir.
Kaynamis suya atilarak 5 dakika kaynatilir. Patlicanlar kayanar sudan soguk suya cikarilir 10 dakika bekletilir ve yine soguk suya alinir yine 10 dakiak bekletilir ve süzgece konulur ve üzerine bir agirlik konularak suyunun süzülmesi saglanir.
Diger yandan kabugu soyulmus domatesler, sarmisaklar salata gibi kesilir. Biber ve maydonozda dogranir ve domatesin icine tuz ilavesi ile karistirilir.
Patlicanlarin yarilmis yanlari catalla ici bastirilir ve bu salat icine bolca doldurulur, kapatilir gibi elle bastirilir, tüm patlicanlar ayni sekilde hazirlaninca, ister maydonoz saplari ile patlicanlar baglanir isterseniz öylece kavanoza birbirne bitisik olarak dizilir, sirke yeterli tuz ile karistirlilip kavanoz dolana kadar tuzlu sirke eklenir.
Yaklasik 15 gün sonra Patlican tursunuz olmustur.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder