5 Ekim 2011 Çarşamba

Hapsa


Nefis kirmizi üzüm suyundan Hapsa yaptim. Hapsa, Kilis´in ceviz sucugu icin yapilan nefis bir tatli.
Kirmizi üzümden Hapsa
Malzemeler:
1 litre Üzüm suyu
4 yemek kasigi Nisasta
4 yemek kasigi Seker(üzüm eksi oldugu icin ekledim)
Garnetür olarak ceviz, fistik
Yapilis:
Üzüm suyu tencereye alinir seker ilave edilir ve kaynatilir, sonra yarim bardak soguk suda nisasta eritilir ve kaynayan üzüm suyuna karistirlarak kaatilir. Muhallebi kivamina gelincege kadar kaynatilir.
Kivama gelince kaselere alinir ve üzeri ceviz ve fistikla süslenerek sicak veya soguk ikram edilir.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder