Herkese HAYIRLI BAYRAMLAR DILERIM!
Bu nefis tatlilari kumsumun ev ziyaretinde afiyetle yedik. Canim Sevimcigim degisiklik olsun diye gazetelerin eklerinde verilen yemek tariflerinden nefis hazirliklar yaparak yeni deneyimler yapmis ve mükkemmel bir sofra hazilamisti. Daha evelki Sini köftesi ve fotografini cekmedigim kuru patlican dolmasi da cok nefisidi. Sevim hanima burdan yeniden misafir perverligi ve yaptigi nefis yiyecekler icin cok tesekkürlerimi iletiyorum, eline saglik canim, sayende güzel bir ögleden sonra gecirdik.
Pekmezli Irmik Tatlisi
Malzemeler:
125 gr Margarin
1 su bardagi Irmik
1 su bardagi Pekmez
Yarim su bardagi soguk Su
4 yemek kasigi iri cekilmis Findik ici
Yapilisi:
Ocaga aldiginiz bir tencereye margarin alinir ve bir kac defa karistirilip üzerine irmik ilave edilir. Kisa bir kavrulduktan sonra üzerine findik ici alinir ve beraberce kavrulur.
Diger tarafta ayri bir tencerede yarim bardak su ile 1 bardak pekmez kaynatilir. Kisa bir kaynatilinca pekmezli suyun icine irmik aktarilir. Hemen bir karistirilarak tencerenin agzi kapatilir ve yakslasik 2 dakika kadar pismeye birakilir. Sonra irmik pekmezi iyice emince tencereyi tezgaha alip, pekmezli irmigi bir borcama aktarilir. Bir kasikla bastirilarak üzeri düzgünlestirilip sekil verilir ve Pekmezli irmik tatlisi sogumaya birakilir.
Soguyan tatli baklava dilimleri halinde keserek servis edilir.
Afiyet Olsun!
Bursa Lokumu
Malzemeleri:
2 su bardak Un
1 corba kasigi Yogurt
1/3 su bardagi Süt
1 cay kasigi Tuz
1 kahve kasigi Seker
1 Yumurta
1,5 corba kasigi Margarin
Harci icin:
2 corba kasigi Tahin
3 corba kasigi Fistik(ceviz veya findik)
2 corba kasigi Toz Seker
Yapilisi:
Bir büyük kaseye un, yogurt, süt, tuz, seker, yumurta ve margarin alinarak 3-4 dakika yogrulur.
Hamur tezgahin üzerine alinir, üzerine un serpilerek merdane ile 2 mm kalinliginda dikdörtgen acilir. Hamurun üzerine tahin sürülür, fistik ve seker de serpilerek hamur uzun taraftan baslanarak rulo gibi sarilir.
Sarilan rulolardan 2 cm kalinliginda daire halinde kesilir.
Kesilen parcalar kagit yayilmis tepsiye dizilir. Elle kesilen parcalar bastirilarak yaailastirilir.
Tapsi önceden isitilmis 180 derecedki firinda 15 dakika pisirilir. Firindan alinan lokumlar sicak veya soguk olarak servis edilir.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder