27 Eylül 2012 Perşembe
Antep Fıstığı
Taze Antep Fıstığı yemek için dahi Gaziantep'e, Kilis'e yada çevre il ve ilçelerine gitmeği değer. İşte Kilis'ten nefis Antep fıstığı. Burda ikram ettiğim bir kaç arkadaş daha evel hiç taze Antep fıstığı görüp yemediklerinden taze kırmızı kabuğu ile hemen alıp ağzına atanlar oldu. Tabi biz evcek ilk etapta''dur yeme'' demekten başka birşey diyemedik. Antep fıstığ ne güzel büyükmüş diye hemen yemek istedik diyorlar. Antep fıstığının taze kabuğunun kırmızı olacağı kimsenin aklına gelmiyordu demekki. Antep fıstığını dalından toplamakda pek kolay bir iş değil. Antep fıstığı ağacı 'sakız ağacıgiller' ailesinden olduğundan eller yapış yapış olup, kıyafetler dahi yapışkanlanıyor. Toplanan Antep fıstıkları ilk etapta taze taze yenilir. İşlem yapılması için kabuklarının soyulup kurutulması gerekir. Ama dış kırmızı kabuğu ile de kurutulup kışın çerez olarak saklanabilinir. Fıstık kavurma işlemi için kabuklar soyulur kurutulur ve tuzlanarak kavrulur. Unutmayın, Eylül ayının başından sonuna kadar Antep fıstığı yemek için uygun bir zamandır. Antep fıstığı bu civarlarda başta baklava olmak üzere çok çeşitli tatlılarda çerez olarak ve yemeklerde kullanılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder