Malzemeleri:
3 Yumurta
1 su bardağı Şeker
1 su bardağı Süt
1 su bardağı Sıvıyağ (ayçiçeği yağı)
20 gr Margarin
1/2 su bardağı Badem ince çekilmiş
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığ Kakao
1 Armut küp küp doğranmış
aldığı kadar Un
2-3 yemak kaşığı file Badem
Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker bir kaba alınır ve köpük köpük çırpılır. Sonra içine sıvı yağ ve margarin eklenir devam çırpılır. Süt, ince çekilmiş badem ve vanilyada eklenip çırpılır. En son da kabartma tozu ve kek kıvamına gelinceye kadar un eklenir. Hamurdan bir kase (1/4 kadar) alınır ve alınan parçaya kakao eklenir. Keke kalıbına beyaz hamur alınır üzerine küp kesilmiş armutlar ve armuların üzerinede kakaolu hamur eklenir. En üste de iri file bademler serpilir ve önceden 175 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar fırınlanır. Soğuyunca dilimlenip çayın yanında servis edilir. Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder