KÖFTE`ler dizisine hos geldiniz.
Sizlerle yaptigim köfteleri paylasacagim yapacagim,
köfte sevenler ve sevmeyenler buyursun.
Bu patatesli köfteyi ablam, bizler Türkiye de izinde iken yapmisti.
Cok begendim ve bende gecen gün burda denedim sonuc harika oldu.
Ablama burdan sevgilerimi belirtiyorum, iyiki varsin Dilek abla.
Malzemeleri:
2 su bardagi ince köftelik Bulgur
4 orta boy patates
1 sogan
2-3 taze sogan
2-3 dis Sarmisak
1 demet Maydanoz
1 cay kasigi karabiber
1/2 cay kasigi Kimyon
1 y.k. Domates Salcasi
1 y.k. Biber Salcasi
1 cay bardagi Ayciceyiyagi
Yapilisi:
Patatesler soyulup, küp küp kesilir ve az bir su ile iyice haslanir. Yogurma kabina ince bulgur alinir ve patatesler icindekiyaklasik 1 cay bardagi su ile, bulgurun üzerine aktarilir. Karistirilarak bulgurun islanmasi ve acilmasi icin agzi kapatilarak bir tarafta bekletilir. Bu arada soganlar, sarmisaklar ve maydanoz ince ince kiyilir. Bulgur ve patates eli yakmayacak dereceye gelince icine baharatlar ve salcalar konulur ve kuru soganda eklenerek yogrulur. Daha sonra Aycicegiyagi taze sogan ve sarmisak ilave edilerek yogrulur. Son olarakda maydanoz ilave edilip karistirilir ve elde sekillendirilerek servis tabagina alinir.
Not: Bu köftenin özelliyi yaginin kizartilmamasidir ve kaliteli Aycicegiyagi ile yapilmasidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder