(bizim yöreden Asvirli Patates)
Malzemeleri:
1 kase haslanmis Nohut
250 gr haslanmis Et (kusbasi veya kemikli et parcalari)
5 su bardagi Etsuyu
4-5 orta boy Patates
500 gr Yogurt
1 Yumurta
1 y.k. Un
1/2 y.k. Safran
Tuz,
Yapilisi:
Patatesler soyulur ve 2cm lik küplere kesilir. Bir tencereye et suyu (ben yari etsuyu yari su kullaniyorum) ve patatesler alinarak ocakta 5 dakika kaynatilir. Kaynayan patateslerin icine haslanmis nohut ve haslanmis etler ilave edilir. Bir iki tasim beraberce pisirildikten sonra, bir kaseye yogurt, yumurta, un ve tuz konularak, hep birlikte cirpilir. Tencerde kaynamakta olan patateslerin icine karistirilarak bu yogurt karisimi ilave edilir. Dikkatlice devam karistirilarak bir iki tasim kaynamasi saglanir ve ocaktan alinir. Son olarak üzerine veya tabaklara servis yapilir iken safran serpilir.
Bu yemek pirinc veya bulgur pilavi ile harika olur.
Benim cocuklarin en cok sevdikleri lezetler arasindadir.
Cocuklariniz icin öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder