9 Ekim 2007 Salı

Yogurtlu Köfte



Yogurtlu Köfte

Malzemeleri:

1 kase haslanmis Nohut
250 gr haslanmis Et (kusbasi veya kemikli et parcalari)
5 su bardagi Etsuyu
1 cay bardagi Pirinc
500 gr Yogurt
1 Yumurta
1 Y.K. Un
Tuz, kuru nane


Köfte Malzemeleri:
2 su bardagi ince köftelik Bulgur
150 gr kirmizi yagsiz Koyuneti
1 Sogan
1 su bardagi Su
Tuz, kirmizi pul Biber

Yapilisi:
ince bulgur soguk su ile islatilir, icine 1 sogan dilimlenir, et de bir iki parcaya kesilerek icine alinir, sonrada tuz ve kuru kirmizi biber ilavesi ile hepsi berabe bu köftelik malzemeler, 2 defa et makinasindan cekilir. Cekilen köfte el islatilarak yogrulur ve kabuklu findik büyüklüyünde veya vakti olanlar icin nohut büyüyklüyünde avuc icinde yuvarlanarak misket gibi yuvarlak köfteler yapilarak tepsiye alinir. Bir tencerede 2 su bardagi su kaynatilip icine bir cay kasigi tuz ilave edilir. Köfteler bu suya iki porsuyon halinde atilir. Önce köftelerin yarisi aktarilip suyun kaynamasi tekrar görülünce bir karistirilip hemen köfteler bir süzgece alinir ve diger köfteler de bu suya atilip yine az bir kaynama görülünce o köftelerde süzgece alinir. Bu suyu dökmeyip corbaya katilir.

Diger taraftan, tencereye haslanmis et, nohut, etsuyu ve ve üzerinde pirinc ilave edilerek pirincler pisinceye dek 10-15 dakika kaynatilir. Diger yandan yogurt, yumurta ve un güzelce cirpilip, bu corbaya yavas yavas, karistirilarak ilave edilir, corba karistirilarak 5 dakika daha pisirilip, üzerine nane ilave edilir. Ocaktan alinir. Hazirlanmis köfteler önce isteye göre tabaga alinip sonra üzerine bu yogurtlu corbadan ilave edilir.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder