100 gr Seker
3 Yumurta
125 ml Sivi yag
200 gr Un
5 y.k. Süt
1 p. Kabartma tozu
1 Limon rendesi
1 fiske tuz
Üzerine:
500 gr Cilek
250ml su
1 pak. kirmizi jöle
Kremsanty ve süslemek icin fistik
Yapilisi:
Seker ve yumurtalar krem seklinde cirpilir. Sivi yag ve süt de eklenerek cirpilmaya devam edilir. En sonunda Un, kabartma tozu, limon kabugu rendesi ve tuz ilave edilir. güzelce karistirilarak pütürsüz bir kek hamuru hazirlanir.
Yaglanmis ve galete touz veya unla unlanmis bir yuvarlak kek kalibi hazirlanir. Kek hamuru icine aktarilip, önceden isitilmis 175° deki firinde 25-30 dakika pisirilir.
Firindan alinip kek sogutulur. Yikanip ortadan ikiye kesilmis cilekler kekin üzerine dizilir.
Jölesi paketdeki tarife göre hazirlanip, cileklerin üzerine gezdirilir. Buzdolabinda en az 1 saat sogutularak, kremsanty ile ikaram edilir.
Afiyet Olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder