Diger blogum olan maharetlerde yayinladigim ve yaptigimiz elisleri günündeki son bademli kekin tarifini veriyorum.
Malzemeler:
3 Yumurta
1 su bar. Seker
1 kutu sivi 200 ml Kremsantiy (Schlagsahne)veya 200ml süt
2 su bar. Un
1 pak. Kabartmatozu
Üzerine:
125 gr erimis Tereyagi
1/2 su bar. Seker
100 gr yaprak Badem
3 yemek kas. Süt
Yapilisi:
Malzemelerdeki yumurta ve seker, krema olana kadar cirpilir, icine kremsantiy veya süt, un ve kabartma tozuda eklenerek iyice cirpilarak, yaglanmis bir dikdörtgen bir firin tepsisine yayilir. 200° deki firinda 15 dakika pisirilir. Bu arada tavaya yag ve seker konularak eritilir, süt ve bademde ilave edilir. 15 dakika pisen kekin üzerine bu karisim dagitilir ve devam 15 dakika daha pisirilir ve firindan alinir. Sogutularak dilimlere kesilip ikram edilir.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder