1 Şubat 2008 Cuma

Keskek

Bizim Kilis`in bir deyimi var, "Aç olan yemiş taşı zannetmiş Kemmunlu keşkek aşı"(kimyonlu keşkek yemegi). Yani ac olan ne yerse yesin öyle beyenirki, acliktan yediyi taşı, bu cok güzel olan Keşkek yemegi dahi sanabilir anlamindadir. Iste o keskek yemegini simdi sizlere yaziyorum. Burda arkadaslarima yaptim cook begendiler, birde siz deneyin.



Malzemeleri:

1kg kemikli et
250 gr Nohut
2 su bardagi Keskeklik Bugday (yarma)
1 sogan
1 kirmizi Biber
1 Domates
4 yemek kasigi Tereyagi
1 cay kasigi Kimyon
1/2 cay kasigi Karabiber
1 cay kasigi pul Kirmizibiber
Tuz
Yapilisi:
Et ve nohut düdüklü tencerede (yaklasik 1 saat) güzelce pisirilir. Pisen et kemiklerinden ayirtilip bir tabaga alinir. Nohutda ayri bir tabaga alinir. 5 bardak kadar et suyu süzülerek bir tencereye alinir. (eger et suyu daha azsa üzeri su ile tamamlanir. Yemegin suyu keskeklik bugdanizin cinsine göre su cekmesi daha az veya daha cok olarak degisebilir) yikanmis keskeklik bugday, sogan, biber ve domatesde dogranarak hepsi tencereye eklenerek pisirilir. Pismeye yakin icine nohutlar, pul kirmizi biber ve tuz da eklenerek suyu cekene kadar ve bugdaylar iyice acilana kadar güzelce pisirilir ve ocaktan alinir.
Tavada 3 yemek kasigi yag isitilir icine karabiber serpilir. Tenceredeki yemegin üzerine kimyon serpelenir ve bu yagda üzerine gezdirilir, yemek karistirilarak tabaga alinir. Artan 1 yemk kasigi yaglada etler karabiber serpilerek tavada hafif kizartilir ve tabaklardaki yemeklerin üzerine pay edilir.
Sicak sicak salata veya tursu ile yenir.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder