6 Şubat 2008 Çarşamba

Havuclu Nohut Yemegi



Malzemeler:
1 kg Havuc
250 gr Nohut
500 gr Kemikli Et
1 Sogan
3 dis Sarmisak
1 y.k. domates Salcasi
1 tatli k. Kirmizibiber
1 y.k. Nane
2 y.k. Nar eksisi
Tuz

Yapilisi:
Et ve nohut düdüklü tencerede haslanir. Güzelce haslanan et kemiklerinden ayirtilip, nohutla bir tabaga alinir. 2 bardak et suyu süzülür tencereye alinir, bir baradakta normel su ilave edilir. Sogan, sarmisak ve havuc soyulur, havuc halka halka kesilir, sogan ve sarmisak da ince ince kiyilir. Bu sebzeler et suyunun icine alinip kaynatilir. Havuclar pismeye yakin icine salca, tuz, kirmizi biber ve et ile nohuda eklenerek 5 dakika daha kaynatilir. Nar eksisi ve nanede ilave edilip karistirilir ve ocaktan alinir.
Not: Bu Havuclu Nohut Yemegi, sehriyeli bulgur pilavi ile servis edilir. Bu mevsimde yapilacak ve cocuklarinda sevecegi nefis bir lezzettir, deneyin.
Afiyet Olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder