güzel bir tatilden sonra sizlerle yine buradayim. Ben yok iken bana yorum ve ziyarette bulunan herkese coook tesekkürler. Izinden evel yayinlamak istedigim ama yayinliyamadigim bu nefis erikli pastayi sizler icin yaz sonu acilisi olarak sunuyorum. Daha evelde ayni tariften ama baska tarzda sundugum bu tarifi cok severek degisik meyvalarla da yapiyorum
Islerimi yoluna koyunca herkesi ziyarette gelcegim.
Simdiden sizlere güzel günler ve güzel paylasimlar dilerim, sevgiler....
Malzemeleri:
150ml Siviyag,
150 gr, Seker,
1 p. Vanilya,
1 Limon kabugu rendesi,
2-3 y.k. Limon suyu,
bir fiske Tuz,
3 Yumurta,
200 gr. Un
1 p. Kabartma tozu
Üzerine:
500 gr Mürdüm Erigi,
2 -3 y.k. kahverengi Seker,
1 cay bardagi Ceviz,
1/2 c.k. Tarcin
Yapilisi:
Seker ve yumurta cirpilir, üzerine siviyag ve diger malzemeler de ilave edilerek ve güzelce karistirilir. Yaglanmis bir tepsiye alinir, üzerine önceden karistirilmis elma karisimi dizilir. Bu karisim üzerine dilimlenmis erikler dizilir. Bir tavada ocak üzerinde, cevizler bir iki dakika kavrulur. Üzerine seker serpilip karemelize yapilir ve tarcinda serpildikten sonra eriklerin üzerine paylastirilarak serpistirilir.
200 dercedeki firinda 25 dakika kadar pisirilip dilimlenerek sicak ve soguk servis yapilir.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder