gelibolu17-midedenkalbe yolluyorum. Canim kolay gelsin!
Türkiye`ye gittigimizde sagolsun ablamlarla hep beraber annemin evinde oluruz ( bu arada ablam tekrar seminya bloguna döndü, ziyaretlerinizi bekliyor)
Bu yilda Ramazaninda gelmesi ile tatili dahada güzel ve anlamli gecirdik.
Iftara ablamin esi Mehmet abiyide davet ettigimizde o kendi yemegini evde hazirlamisti bile.
Davete icabet etmek icin tencereyi alip iftar sofrasinda bizlerle beraber oldu.
Mehmet abinin yaptigi bu Ekmek Asi cook nefisti, hemen fotografini cektim. Bayatlayan ekmekleri degerlendirme alternatifi sunan bu nefis tarifi, blogumda sizlerle paylasiyorum.

Malzemeleri:
3-4 bayat Tirnak Ekmegi
1 büyük Sogan
1 büyük Kirmizibiber
3 büyük Domates
1/2 y.k. Domates salcasi
1 kahve fincani Zeytinyagi
Tuz, Karabiber, Kirmizibiber
Maydanoz
Yapilisi:
Ekmekler 2 cm² kesilir ve bir tarafa alinir.
Sogan ve biber ayri ayri incecik yemeklik dogranir. Domateslerde kabuklari soyularak kücük parcalar halinde kesilerek bir tabaga alinir.
Bir tavada zeytinyagi isitilir, icine önce sogan daha sonra biber alinarak kizartilir. Dahasonrada domatesler ilava edilir, domatesler suyunu birakinca, salcasi ve baharatlari ilave edilerek 2-3 dakika daha pisirilir.
Bu arada bir tencereye her ekmek icin 1 su bardagi su alinarak tencerede kaynatilir ve icine tavadaki domatesli karisim ilave edilerek kaynamasi saglanir.
Kaynayan domatesli suyun icine dilimlenmis ekmekler ilave edilir ve 5 dakika da ekmeklerle pisirilir, ince kiyilmis maydanozlar ilave edilerek servis tabagina alinir. Afiyet Olsun!
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder