20 Eylül 2008 Cumartesi

Kilis in Meshur Cennet Çamuru (Kaymakli Künefe'si)

Türkiyede iftar sonrasi kaynimlara gittigimizde, üst katlarinda oturan iki oglu, onlarin esleri ve cocuklari bir arada beraberce oturup güzel sohpetlerle ve Atilla`nin yaptigi bu harika Cennet Çamuru da denilen Kaymakli Künefe ile tatlilandik. Abiside arada ona yardim ederek, Atilla el becerisini bize sergiledi ve harika bir Kaymakli künefe yapmis oldu. Banada baslarinda durmak ve bir kac resim cekmek düstü. Hemen sizlere tarifini yaziyorum.
Bu tarifi İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 yapan arkadasimgelibolu17-midedenkalbe yolluyorum. Kolayliklar dilerim arkadasim!

Kaymakli Künefe Malzemeleri:
800 gr Kadayif
300 gr Tereyagi
3,5 su bardagi Seker
500 gr Kaymak (Baharda satilir, buzlukda da saklandigindan yaz mevsiminde cikarilip kullaniliyor)
300 gr Antep Fistigi
Tarcin




Yapilisi:
Tereyagi firintepsisinde ocagin üzerinde eritilir. Kadayif icine alinrak el yardimi ile hem tereyagina bulanir hemde 1-2 cm boyunda parcalara ayrilir. Sonra el icinde cekilip kasikla ocak hafif kisik olmak sarti ile karistirilir ve kadayiflarin kizarmasi saglanir. 10-15 dakika kadar kizartilir. Bu arada kücük bir tencerede 1,5 bardak seker ve 1 su bardagi su ile kaynatilir. Kadayifin ortasi acilir icine 2 su bardagi seker ilave edilir ve kapatilir, kadayif sekerin üzerine tepe gibi kasikla kapatilir. Bu seker bu arada ocagin sicakliginda kadayifin icinde eriyecektir. Yine karistirilarak seker kadayifin her tarafina gecmesi saglanilir. Daha sonra kaynatilmis 1,5 bardaklik seker bu kadayifin üzerine aktarilir ve karistirilir. Yine Ocaküzerinde kadayif tepsiye yayilir ve hafif olarak altinin kizarmasi saglanir. Kaymaklar bu arad da parca parca üzerine dizilerek kadayif kaymakla kaplanir. Üzerine bol fistik eklenir ve tarcin serpilir, sonrada 225° isitilmis firinda 10 dakika tutularak kaymaklar hafif kendini birakmasi saglanir. Sicak olarak hemen sofraya alinarak servis yapilir.

Kadayiflarin ocak üzerinde kizartilmasi
Kadayiflarin sekerinin ilave edilmesi
Künefe durumuna gelirken kaymaklarin dizilmesi


ve bitmis sekli ve herkesin cattalari ellerinde servis anini bekledikleri dakikalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder