15 Haziran 2009 Pazartesi

Acma


Bu gün mis gibi hamur isi yaptim.
Evde olan yesilliklerle harika bir lezzet cikti, iste tarifi.

Acma
Malzemeleri:
1 kg Un
1 Maya
aldigi kadar ilik su
tuz ve 1 cay kasigi seker

Ici icin:
2-3 taze sogan
3-4 dal taze Nane
3-4 dal taze Dereotu
4-5 orta boy haslanmis ve catalla ezilmis patates
5-6 yemek kasigi rende Kasar
tuz, karabiber, kirmizi biber
ve 2-3 yemek kasigi Siviyag

Yapilisi:
Un, maya tuz, seker ve ilik su ile yumusak bir hamur yogrulur. Ele yapismayacak derecede yumusak olacaktir. Hamur mayalanmaya birakilir. Diger taraftan yesillikler ince kiyilir. Bir tabagin icine ezilmis patates, tuz, karabiber, kirmizi bier ve sivi yag eklenerek karistirilir. Diger bir tabakda da ince kiyilmis yesillikler ve kasar peyniri karistirilir. Hamurdan yaklasik 18-20 hamur yapilir. Her hamur elle az acilarak ortainsa önce bir yemek kasigi patates ezmesi sonrada peynirli ot karisimindan eklenir, hamurun uclari ortada toplanarak acik yer kalmamasina dikkat edilir.

Tüm hamurlar böye yapilarak bir tarafta bekletilir. Tekrar ilk hazirlanan hamurdan baslanarak, oklava ile hafif hafif bastirilarak 20-22 cm capinda acilir ve sofra bezinin üzerinde yine bekletilir ta ki tüm hamurlar bitene kadar. Tüm hamurlar bittigimi, sacda veya teflon tavada ilk yapilan hamurdan baslanarak, arkasi ve önü kizarana kadar pisirilir(ben teflon tavada yaptim).
Sicak veya soguk cay ile ikram edilir.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder