4 Haziran 2009 Perşembe

Ispanakli Börek

44.PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGININ bu defaki ev sahibi arkadasimiz narinmutfagi82 Bende ispanakli Böregimle bu etkinlige katiliyor ve arkadasimiza kolayliklar diliyorum.

Ispanakli Börek
Malzemeleri:
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi süt
1 cay bardagi siviyag
1 yas maya
1 yemek kasigi tuz
1 cay kasigi seker
aldigi kadar un
acmak icin siviyag (ben aycicegi yagi kullandim)

Ic malzemalari:
500 gr Ispanak, yikanmis ve ince kiyilmis (kalin saplarini kullanmayin)
1 Sogan
1 yumurta
200 gr peynir rendesi
tuz, karabiber, kirmizi biber

Üzerine:
1 yumurta
susam

Yapilisi:
Ilik su ile maya ezilir. Seker, tuz, yag, süt ve un ilavesi ile orta yumusaklikta bir hamur yogrulur. Üzeri kapatilarak dinlenmeye birakilir.
Yikanmis ve ince saplari ile beraber kesilmis ispanaklar, ince kiyilmis sogan, yumurta ve rendenlenmis peynir, baharatlarida ilave edilerek karistirilir.
Dinlenen hamurdan 4-5 yumak yapilir. Her yumak tabak büyüklügünde acilarak bol yag sürülerek üst üste konularak 5 hamur yumagida ayni islemden gecirilir.
Sonra acilan hamurlar ters yüz cevrilir ve ilk acilan ve yaglanan yumaktan baslanarak elle cekistirilerek büyütmeye baslanir. Bügügen ve incelen hamurun üzerine ispanak ici serpistirilir. Hamurun bir tarafindan baslanarak rulo yapilir ve tepsiye yerlestirilir. Tüm hamurlar bitene kadar ayni sekilde acilir ve iclenir. Üzerine yumurta sürülür ve susam ekilir. 20 dak daha mayalandirilir. 200 dercede isitilmis firinda 30 dakika pisirilir. Firindan cikan börekgin üzeri mutfak havlusu ile örtülerek 5 dakika bekletilir. Sonrada istenilen büyüklükte dilimlere kesilir.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder