24 Ağustos 2011 Çarşamba

Kadayıf

Bu nefis Kadayif tarifimi de cafemis ve gelibolu 17 arkadasimizin düzenledigi Ramazan lezzetleri etkinligine gönderiyorum.



Nefis kadayifa buyurun. Uzun zamandir bir tatli yapayim derken nihayet kadayif yapmak nasip oldu.

Malzemeleri:

500 gr. taze Kadayif

500 gr ceviz ici

250 gr Tereyagi


Serbeti icin:

3, 5 su bardagi Seker

3 su bardagi su 1 yemek kasigi limon suyu

Tarcin



Yapilisi:

Firin tepsisine tereyagi alinip, ocakta erimesi saglanir.

Erigen tereyaginin icine kadayif alinir, Kadayif elle karistirilip, her tarafi yaglanarak ve elde cekistirilip kadayif kirilir. Yani asagi yukari 2-3 cm boyunda yagin icinde kadayiflar bölünür, Buna kadayif kirma denir.

Kadayifin yarisi bir tabaga alinir. Diger yarisi tepsiye iyice bastirilarak yayilir. Üzerine irice kiydiginiz ceviz serpilir ve geriye kalan kadayif üzerine örtülüp, yine elle, avuc ici ile bastirilir.

200° deki firinda 20-25 dakika pisirilir.

Kadayifin pisirme islemi yapilirken tencereye seker, üzerine su ve limonsuyu alinarak kaynatmaya birkilir. Arada bu serbet karistirilarak özlestirilir. Pisince ocaktan alinir ilik duruma gelmesi saglanir. Firindan cikan kadayif isteye göre dilimlenip, üzerine serbeti aktarilir. Bir iki saaat cekmesi icin bekletilip, üzerine tarcin serpilerek servis yapilir, isteye göre kaymaklada servis edilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder