Kilis de annemin nefis yaptigi Yogrutlu kebap hem misafirlerimizin hemde cocuklarin begenisini topladi.
Benim uzun süredir yapmadigim bu lezzeti, annemin sayesinde yeniden mönülerime almamin sirasi gelidigini düsünüyorum. http://www.blogger.com/img/blank.gif
Kilisin zengin mutfak kültürlerinden tirnakli ekmekle yapilan bir nefis kebap cesididir.
Ben burda tirnakli ekem yerine artik pide ekmeklerden kullaniyorum.
Bu tarifimi cafemis ve gelibolu 17 arkadasimizin düzenledigi Ramazan lezzetleri etkinligine gönderiyorum.
Malzemeler:
1 kg tirnak ekmek veya Pide
1,5 su bardagi et suyu
1 kg Yogurt
4-5 dis Sarmisak
300 gr kiyma
Tuz, Karabiber, pulbiber
1 yemek kasigi Tereyagi annem Sadeyag kullanir( Ayrani alinmis saf yag)
Maydanoz
Yapilis:
Kiyamanin icine tuz ve karabiber ilave edilip güzelce yogrulur. Yoğrulan kiymadan kabuklu findik büyüklügünde parcalar koparilip iki el arasinda yuvarlanir. Arada el su ile islatilirki kiyma ele yapismasin. Yuvarlanan kiyma toplari firin tepsisine dizilir ve firinda 200 derecede 30 dakika pisirilir.
Be esnada ekmekler 3 cm büyüklügünde baklava disi kesilir ve kayik bir tabaga dizilir. Sicak etsuyu üzerine kasik kasik aktarilir.
Digertaraftan sarimsaklar soyulup ezilir ve tuz ilave edilerek yogurtla karistirilir.
Bu sarimisakli yogurtta ekmeklerin üzerine yayilir.
Firinda pisen etler cikarilir bir tavada veya ayni tepside ocagin üzerine konulur icine bir kasik teryagi ve pulbiber ilave edilerek cok hafif kavrulur.
Kavrulan etler de ekmekli yogurdun üzerine pay edilir. En üstede kiyilmis maydanoz ilave edilerek hemen servise alinir.
Afiyet Olsun!
Not; Fotograf ac karnına ve cok acıl oldu;))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder