24 Ağustos 2011 Çarşamba

Sohurluk Ekmekler

Ekmekciklerimi cafemis ve gelibolu 17 arkadasimizin düzenledigi Ramazan lezzetleri etkinligine gönderiyorum.

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..



Cocuklarin gözdesi oldu!

Ramazan icinde ikinci yaptigim bu ekmekcikler cocuklarim tarafindan cook ama cok begenildi. Iste tarifim.

Malzemelri:

500 gr Un

aldigi kadar ilik Süt(ca.400ml)

1 Maya

1 yemek kasigi Bal

1 yemek kasigi Tuz

1 yemek kasigi Siviyag

Üzerinin Malzemesi:

Harci:

4 yemek kasigi Yogurt

4 yemek kasigi Siviyag

1 yemek kasigi Kekik

Garnetürü:

Domates dilimleri

Biber dilimleri

Cekirdegi cikmis yesil Zeytin

Yapilis:

Un hamur yogurma legenine alinir. Maya önce bir bardak ilik süt ile ezilir. Sonra bal,tuz ve siviyag eklenir ve ilik süt ilavesi ile yumusak bir hamur yogrulur. Hamur 30 dakika mayalanmaya birakilir.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar alinir ve oval sekil verilerek tepsiye dizilir. Harc malzemeleri karistirilir ve hamurlarin üzerine bolca sürülür. Sonra hamurun bir kac yeri catalla batirilir, harc icine az ceksin ve hamur cok kabarmasin diye.

Dilimlediginiz domates, biber ve zeytinlerden üzerine yerlestirilir, istege göre peynir dilimleride eklenebilinir

Önceden isitilmis firinda 20 dakika pisirilir. Sicak iken citir citir ikram edilir. (Soguyuncada yumusak olarak nefis oluyor.)

Afiyet Olsun!





Not: anneminkiziyim-maharetler blogumuda ziyaret etmege unutmayiniz!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder