17 Kasım 2007 Cumartesi

Bamya ve Pilav

Bamya ve pilavi böyle etsiz denedinizmi? iste cok pratik yemek, kolayca hazirlanip sofraya gelecek nefis bir lezzet.


Not: Almanyada benim oturdugum bu sehirde taze bamya pek bulunmaz onun icin konserveden yapiyorum, cok lezzetli oluyor. Ama taze bamya yapmak istiyenler bamyayi temizleyip hazir duruma getirince önceden tencereye bir limonun suyunu eklemeleri gerek, bu bamyanin salgili olmamasini saglar.

Bamya:

Malzemeleri:
1 kavanoz konserve Bamya
1 sogan
1 Domates
1 yemek kasigi d. salcasi
4 yemek kasigi zeytinyagi
1 cay kasigi seker
tuz, karabiber, kuru kirmizi biber

Yapilisi:
Bir tencerede yag tavlanir icine ince kiyilmis soganlar alinarak acik pembe renkte kizartilir. Sonra ufak küplere kesilmis domates de ilave edilerek domatesin solmasi saglanir. Domates salcasi, 1/2 su bardagi sicak su ile ezilip domateslere ilave edilir. Konserve bamyanin icinde eger domatesde varsa onlarda ufak küpler halinde kesilerek bamyalarla beraber tencerey ilave edilir. Baharatlari ve sekeride eklenerek, 8 dakika kadar pisirilir. Yaninda pilavla servise hazirdir. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder