22 Kasım 2007 Perşembe

Brüksel lahanali sebze tavasi ve makarna

Brüksel lahanasi ailecek cok sevdiyimiz bir sebze.
Bu lahana cinsinden tabiki degisik yemekler yapildigi gibi,
etsiz yemek sevenler icinde bu alternetif cok güzel ve lezzetli oluyor.
Ben 3 günlük seminere gidiyorum ben yok iken sizlere sicak sicak eslik etsin diye,
bu kendi bulusum olan bu yemeyimi burada sizlere ikram ediyorum, afiyet olsun...



Malzemeleri:

Malzemeler kisi basina göre istenilen miktarda hazirlanir.
100 gr Brüksel lahanasi
150 gr kücük patates
4 Havuc
8 siska Sogan
4-6 sivri aci biber
2 kirmizi biber
4 y.k Zeytinyagi
1 y.k. salca 1 su bardagi su ile ezilir
tuz, karabiber, kirmizi biber, kekik
Garnatür olarak yaninda Peynirli makarna



Yapilisi:
Sebzeler temizlenir, havuc 2-3 cm halkalara kesilir. Bir tavada zeytinyagi isitilir, icine Brüksel lahanalari, sogan ve havuc alinip kavrulur. Daha sonra da
patates ve biberler ilave edilip tavanin agzi kapatilarak kendi suyunda terletilerek kisik ateste 5 dakika pisirilir, salcali suyu ve baharatlari da ilave edilerek, 15 dakika tavanin agzi kapali olarak pisirilir. Makarnanin yaninda servis edilir. Tabiki bunun yaninda et köfteleri, pirzolada harika olur, denemek isteyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder