iste sizlere nefis bir Patlicanli Karni Yarik tarifi. Arkadasim Gülsüm bu tarifi ve resmi yayinlamak icin bana yolladi. Kendisine cok tesekkür edip sizlerin begenilerine sunuyorum.
Karniyarik
Malzemeler:
6 Patlican
2 Sogan
3 Domates
2-3 sivri Biber
250 gr. Kiyma
3 y.k. Siviyag
Tuz; Karabiber,
1 su bardagi domates suyu
veya bir yemek kasigi domates salcasi bir bardak suda ezilir
Maydanoz
Kizartmak icin yag
Patlicanlari basi kesilir ve 1 cm araliklar halinde uzunlamasina soyulur. Kizgin yagda kizartilir, sonra ortalari kayik sekilde kesilerek ici acilir. (Patlicanlar büyük ve kalinsa ikiye kesilip, karni kayik sekilde acilir.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder