Saray Helvasi
Malzemeleri:
1 su bardagi irmik,
100 gr. Tereyagi,
1 su bardagi cig kaymak (Sahne) veya 200ml süt,
1/2 su bardagi Ceviz,
2-3 yemek kasigi Fistik,
Tarcin,
1,5 su bardagi seker,
veya az sekerli sevenler icin 1 su bardagi seker de kafi
1 su bardagi su
Yapilisi:
Bir tencereye tereyagi alinip eritilir, icine irmik ilave edilerek 10 dakika kisik ateste kavrulur, diger taraftan seker ve su baska bir tencerede 5 dakika kaynatilir. Kavrulan irmigin icine sekerli serbet aktarilir ve hizlica bir karistirili daha sonrada cig kaymak ilave edilerek kaynamasi saglanir, cevizler ve fistiklar ilave edeilerek agzi kapatilar. Cok kisik ateste 2-3 dakika pisirilir ve sonra ocaktan alinip 5 dak. dinlenmeye birakilir, en son tabaklara alinip, üzerine tarcin serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder