10 Kasım 2007 Cumartesi

Elmali-Cevizli Pasta


Bahcemin Elmalarindan Elmali Pasta

Malzemeleri:

150ml Siviyag,

150 gr, Seker,

1 p. Vanilya,

1 Limon kabugu rendesi,

2-3 y.k. Limon suyu,

bir fiske Tuz,

3 Yumurta,

200 gr. Un

1 p. Kabartma tozu





Üzerine:
4-5 Elma,
2 y.k. kahverengi Seker,
1 y.k. Limon suyu,
1 cay bardagi cekilmis Ceviz,
1/2 c.k. Tarcin



Yapilisi:
Seker ve yumurta cirpilir, üzerine siviyag ve diger malzemeler de ilave edilerek ve güzelce karistirilir. Yaglanmis bir tepsiye alinir, üzerine önceden karistirilmis elma karisimi dizilir. Bu karisim icin elmalar dilimlenir, bir kaseye alinir, üzerine limonsuyu, tarcin seker ve ceviz ilave edilip karistirilir. Hamurun üzeri kapancak sekilde dizilen elmalarin arasinada kasedeki cevizler serpistirilir. 200 dercedeki firinda 25 dakika kadar pisirilip dilimlenerek sicak ve soguk servis yapilir. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder