18 Aralık 2007 Salı

Evde Döner ve Cevizli Kadayif

Kurban Bayraminiz Kutlu Olsun!

Kurban Bayrami Özel Tarifler

Kurban bayramina yakisir tarifleri sizlerle paylasmak istiyorum. iste Döner ve Cevizli Kadayif, tüm blogcu arkadasalarimin Kurban Bayrami kutlu olsun, Kurbaniniz ve dualariniz kabul, yuvanizin mutlulugu bol, sagliginiz yerinde olsun, sevgiler....


Evde Döner
Aslinda buna döner demek nasil dogru olur bilemiyecegim. En iyisi evde yapilan dönmeyen döner demek daha dogru olacak gibime geliyor.
Evde yapilan dönmeyen dönerin tadida bir baska oluyor, insan icine kendi eliyle hazirladigi mis gibi eti koyunca artik tadina doyum olmuyor.

Malzemeleri:
500 gr dana Bonfile

5-6kisi basina bir yufka veya isteye göre Hamburge ekmegi

Sogan ve maydanoz piyazi

Domates dilimleri

Közlenmis biber

Et icin baharat; tuz, karabiber, krmizi biber ve kekik
1 kase Marollu cacik
Yapilisi:
Buzlukda bonfile dondurulur ve ertesi gün döner yapmak icin cikarilir, buzluktan ciktiktan 1 saat sonra donuk et ince ince keskin bir bicakla kesilir. Firin tepsisine tereyagi sürülüp, kesilen etler bir kat dizilip baharat karisimi serpilir, diger kat dizilir yine baharat eklenir et bitene kadar kat kat baharatlanir. En üstüne de bir iki parca tereyagi dagitilip, önceden isitilmis firinda 250° de 45 dakika pisirilir, yufka veya Hamburger ekmeklerinin üzerine pismis etlae paylastirilir, salatalarla domates, cacik, istege göre ketcap veya sos, biber közlemesi
ve marollu cacik alinarak yenir. isteye göre pide ekmegin arasinada alinir.
Afiyet olsun!!!!


Buzlu etin ince ince kesilisi

Dönerburger


Cevizli Kadayif
Kadayifin tarifini daha evel vermistim, tatlilar etiketime girip ordan bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder