3 Aralık 2007 Pazartesi

Pamuk Pogaca

guldencehobi arkadasim beni de blogundaki PORSELEN DEMLIK ÇAY TARIFLERI ETKINLIGI 6 ya davet etti. Iste onun icin bu Pamuk pogacayi yayinliyorum. Bu tarif cogu arkadasin blogunda var ve bende onlardan esinlenip, kendime
göre uyguladim yaptim.

Pamuk Pogacalar

Malzemeleri:

2 yumurta (bir sarisi üzerine)

1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi ilik süt
1 cay bardagi ilik su

1 maya

1 yemek kasigi tuz

1 tatli kasigi seker

1 tatli kasigi kabartma tozu

aldigi kadar un

ici icin 150 gr rende beyaz peynir

maydanoz

üzerine susam ve cörek otu


Yapilisi:

Maya ilki suda ezilir, süt, seker tuz ve digre malzemelrde ilave edilerek yumusak bir hamur hazirlanir.
15 dakika mayalanan hamurdan kücük bir limon büyüklügünde alinip icine peynirli ic konulup top gibi yuvarlanir ve tepsiye dizilir 15 dakikada böylece mayalandirdiktan sonra üzerine yumurta sarisi sürülür ve susam ve cörek otu serpilir, önceden isitilmis firinda 20 dakika pisirilir. Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder