12 Aralık 2007 Çarşamba

Seftalili Pasta

Bu Pasta projemizdeki bir alman bayanin Else`nin 60. yas, dogum gününde diger bir alman arkadas tarafindan yapilmisti. Diger blogum olan maharetler da yakinda bu toplanti ile ilgili daha cok bilgi ve fotolari paylasacagim. Simdi size bir diger alman arkadas tarfindan yapilip getirilen, bu cok kolay hazirlanmis olan Seftalili pastanin tarifini veriyorum.



Malzemeleri:
3 katli hazir taban kek 400 ml sivi krem santy 2 krem santy sertlestirici 1 konserve kutusu seftali 4 y. k. ciklolata rendesi 2 y.k. seftali receli

Yapilisi:
Seftaliler 1cm lik küplere kesilir. Krem santy sertestirici ile beraber cirpilir. Birinci kek tabani servis tabagina alinip üzerine krem santy yayilir, sonrada seftali dilimleri sepilir. 2. tabanda eklenip aynen krem santy ve seftali ilave edilir. 3. dilimde eklenip ortaya seftali receli ve etrafina krem santy sürülür, krem santynin
üzerinede cikolata rendesi serpilir ve buz dolabinda 1-2 saat bekletildikten sonra servise alinir.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder