2 Ocak 2008 Çarşamba

Firinda Et Köftesi ve Patlican


Firinda Et Köftesi ve Patlican

Köfte icin Malzemeler:

300 gr yagsiz kiyma
1 sogan
1 sarmisak
3 yemek kasigi Galete tozu
5 yemek kasigi süt
1 cay kasigi Domates Salcasi
Tuz, Karabiber, Kirmizi biber, Kimyon, Kekik, Hardal

Sebzeler icin:

2-3 Patlican
2-3 Patates
3 sivri Biber
5-10 siska Sogan
5-6 kasik sivi yag
tuz, karabiber

Yapilisi: Et köftesi icin malzemelerde olan sogan ve sarmisak ince kiyilir. Et bir kaba alinip, bir kenarina galete tozu ve süt ile karistirilir. Baharatlar ve salca da ilave edilerek et güzelce yogrulur. Istenilen büyüklükte köfteler hazirlanir.
Diger taraftan, patlicanlar ve patatesler soyulur ve 1cm lik halkalara kesilir, sogan, Domates ve Biber dilimlenir. Firin tepsisine patlicanlar, patatesler ve diger sebzeler alinip, üzerine sivi yag ve baharati serpilirek karistirilir. Etler patlican ve patateslerin üzerine dizilip isitilmis firinda pisene kadar yaklasik 45 dakika pisirilir. Bir kere köfteler cevrilerek diger taraflarida kizarmasi saglanir. Sicakken servise alinir. Afiyet olsun!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder