Muhammara
Malzemeleri:
1 büyük veye 2-3 kücük kirmizi Biber
veya kavonozda satilan Ajvar
1 cay bardagi dövülmüs Ceviz
1-2 dis ezilmis Sarmisak
2 y.k. Galete unu
3 y.k. Zeytinyagi
1 er cay kasigi, kekik, nane, kimyon, pul kirmizi biber, tuz
Yapilisi:
Biber et makinasindan veya blenderdan gecirilir. Diger malzemeler icine eklenerek iyice karistirilip sevis tabagina cevizle süslenerek alinir.
Peynirsalatasi
Malzemeleri:
1 pak. 250gr Taze sürme peynir
125 gr labne peynir
1 Kirmizibiber
1 büyük kirmizi sogan
2 yesil sogan
1-2 y.k. kiyilmis Maydanoz
1 c.k. Dereotu
tuz, karabiber, kirmizibiber
Yapilisi:
Kirmizibiber, soganlar ince ince kiyilir. Tüm malzemeler, bir genis kaseye alinip güzelce karistirilip, servis tabagina alinir ve üzeri istege göre süslenir.
Not: Kahvaltilarda veya geceleri aristirma maksadiyla, soguk büfelerde, ekmeklerin üzerine sürülerek veya böylece servis edilip herkes kendi ekmeginin üzerine sürmek üzere tabaklara alinir, denegin cok begeneceksiniz.
Peynirli Üzüm kebabi:
Malzemeler:
1 salkim Üzüm
200 ge Kasar peyniri
1 pak. Dis cöpü
1 kücük Kavun veya 1 büyük Greyfurt
biraz Aluminyum kagit
Yapilisi:
Kavunun bas kisim az kesilerek tabaga dengeli konulacak sekle getirilir. Üzeri alaminyum kafitla sarilip, güzel bir renklilik saglanir. Peynir 2 cm lik küplere kesilir, cöplere bir üzüm bir peynir olarak saplanir. Saplananlar kavunun üzerine saplanarak osluklar doldurulur. Ben son yukariya bir kac tanede degisik alica benzer Physalis diye bir meyva ekledim.
Tabiki bu degisik renkli üzümlerden de olabilir. Kavunuda üzümler bittikten sonra kesip yemege unutmayin....
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder