"Ey Pabbimiz! Biz inandik,iman getirdik, artik bizim suclarimizi bagisla ve bizi ates azabindan koru" (Al-i imran Süresi,16)
Seftalili Pastasi
Kizimin misafirlerimize, Alman dergisinden bulup yaptigi Seftalili Pastayi sizlerle paylasmak istiyorum.
Malzemeleri:
100 gr yumusak Tereyagi veya Margarin
4 Yumurta
100 gr ve 200 gr Seker
biraz Tuz
125 gr Un
2 cay kasigi Kabartmatozu
6 yemek kasigi ve 300 ml soguk Süt
2 yemek kasigi yaprak Bademici
2 taze veya 4 yarim parca konserve Seftali
1 pac. Limonlu krematozu (Paradiscrem Pulver, pisirilmeyerek yapilan krema)
Yapilisi:
26 cm capindaki ve 8 cm derinligindeki cemberli pasta kalibi yaglanir.
Yumurtalar sarilarindan ayirtilarak ayri kaselere alinir. 100 gr yumusak tereyagi, 100 gr seker ve bir fiske tuz krem haline gelene kadar cirpilir.Yumurta sarilari tek tek icine akitilarak cirpmaya devam edilir ve unla karistirilmis kabartma tozu icine elenir karistirilir en son da 6 y.k. süt de icine aktarilarak kisa bir cirpilir ve pasta kalibina aktarilir, üzeri düzeltilir.
Yumurtanin aklari bir fiske tuzla kar gibi olana kadar cirpilir. Cirpilmaya devam edilerek azar azar icine 200 gr seker ilave edilir. Seker icinde erigene kadar cirpma islemine devam edilir. Pasta kalibindaki hamurun üzerine kenarlarin 2 cm bos kalacagi sekilde, bu yumurta beyazli karisim sürülür ve üzerinede yaprak badem icleri serpilir, 150 derecedeki firinda 30 dakika pisirilir. Firin kapatilarak 20 dakika da icinde bekletilir.
300 ml süt ile ve krema tozu 3 dakika cirpilir. Pasta sogutularak ikiye dikkatlice kesilir, üzerine kremanin yarisi sürülür ve ince dilimlenen seftaliler üzerine yerlestirilir ve kremanin diger yarisida seftalilerin üzerine sürülür, sonra Pastanin diger yarisida üzerine kapatilir ve 1 saat buzdolabinda dinlendirildikten sonra servise alinir.
Afiyet Olsun!
Kizimin misafirlerimize, Alman dergisinden bulup yaptigi Seftalili Pastayi sizlerle paylasmak istiyorum.
Malzemeleri:
100 gr yumusak Tereyagi veya Margarin
4 Yumurta
100 gr ve 200 gr Seker
biraz Tuz
125 gr Un
2 cay kasigi Kabartmatozu
6 yemek kasigi ve 300 ml soguk Süt
2 yemek kasigi yaprak Bademici
2 taze veya 4 yarim parca konserve Seftali
1 pac. Limonlu krematozu (Paradiscrem Pulver, pisirilmeyerek yapilan krema)
Yapilisi:
26 cm capindaki ve 8 cm derinligindeki cemberli pasta kalibi yaglanir.
Yumurtalar sarilarindan ayirtilarak ayri kaselere alinir. 100 gr yumusak tereyagi, 100 gr seker ve bir fiske tuz krem haline gelene kadar cirpilir.Yumurta sarilari tek tek icine akitilarak cirpmaya devam edilir ve unla karistirilmis kabartma tozu icine elenir karistirilir en son da 6 y.k. süt de icine aktarilarak kisa bir cirpilir ve pasta kalibina aktarilir, üzeri düzeltilir.
Yumurtanin aklari bir fiske tuzla kar gibi olana kadar cirpilir. Cirpilmaya devam edilerek azar azar icine 200 gr seker ilave edilir. Seker icinde erigene kadar cirpma islemine devam edilir. Pasta kalibindaki hamurun üzerine kenarlarin 2 cm bos kalacagi sekilde, bu yumurta beyazli karisim sürülür ve üzerinede yaprak badem icleri serpilir, 150 derecedeki firinda 30 dakika pisirilir. Firin kapatilarak 20 dakika da icinde bekletilir.
300 ml süt ile ve krema tozu 3 dakika cirpilir. Pasta sogutularak ikiye dikkatlice kesilir, üzerine kremanin yarisi sürülür ve ince dilimlenen seftaliler üzerine yerlestirilir ve kremanin diger yarisida seftalilerin üzerine sürülür, sonra Pastanin diger yarisida üzerine kapatilir ve 1 saat buzdolabinda dinlendirildikten sonra servise alinir.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder