13 Ocak 2008 Pazar

Sebzeli Pilav Salatasi



Misafiri davet ettiginizde, ikramlarinizin yaninda hazirlayip sofraya alcaginiz ve herkesin begenisini kazanacaginiz, güzel bir salata cesidi. Ben defalarca yaptim cok beyendim, sizlerde deneyin.

Sebzeli Pilav

Malzemeleri:

2 bardak Pirinc

5-6 yesil Sogan

3 yesil Biber

2 Domates

3 Havuc

1 kücük Kavanoz Kornison (Salatalik tursusu)

1 demet Dereotu

1 kücük kahve fincani Aycicegi yagi

Tuz, karabiber, kirmizibiber

Yapilisi:

Pirinc yikanir ve isitilmis yagda biraz karistirilip kizartilir. Icine 4,5 su bardagi sicak su ve tuz ilave edilerek normal bir pilav pisirilir. Havuc soyulur ve rendelenir. Domates ve biberler salata olacak büyüklükte dogranir. Kornisonlar da salatya konulacak sekilde dogranir. Diger taraftan soganlar ve dereotu da ince ince dogranir ve hepsi büyük bir kaseye alinip icine tuz, karabiber ve kirmizibiber de ilave edilir, dinlenmis pilavda icine katilarak karistirilir. Pilavin yagi kafi gelmezse 2-3 kasik sivi yag eklenir ve servis tabagina alinir.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder